Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Валюта:
Тема сайту:
0973446410
Наша адреса
м. Кропивницький, р-к "Європейський", перший павільйон зі сторони Радіо (речові ряди), (№22)
Телефони
Графік роботи
  • Offline - Wednesday - Sunday, from 10 a.m. to 2 p.m
  • Online - without days off
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Калина вишиванки - стильний та вишуканий орнамент

Калина вишиванки - стильний та вишуканий орнамент
Калина вишиванки - стильний, вишуканий орнамент на вишиванці, значення і коли з'явилась

Калина вишиванки - це символ України, що підкреслює кожен вишитий орнамент. Цікаво, що саме орнамент з калиною - найпоширеніший на вишиванках. Є багато варіацій, змінених й доповнених, але саме "виникаюча" калина зеленого кольору з червоною облямівкою завжди є найрізноманітнішою на вишитій тканині.

Згідно легенди, колись калина належала до богині краси і молодості - Персефони. Пізніше, коли богиня була викрадена Аїдом у підземний світ, вона дарувала калину своїм вірним поцілунком. Поєднання зеленого та червоного кольорів мали символізувати молодість, красу, життя, любов та надію.

Історія вишивки на теренах України зв'язана з традицією вишивки різноманітних релігійних образів на намистинах та хустках. З часом вишивки почали ставити на одяг - вони стали своєрідними амулетами. Символіка та історія орнаменту приносить своє неповторне значення кожній вишиванці.

Незалежно від того, яка частина України є у самій вишиванці, калина на ній необхідна. Вона заслуговує на особливу увагу, особливо з огляду на те, що орнамент - це не просто красивий декор, але й носитель певного змісту йі духовних цінностей.

Залишаючись першочерговим символом національної ідеї, калина на вишиванці варта уваги й поваги. Ще раз нагадаємо, що орнамент з калиною став ще однією візитною карткою України, як і сама вишиванка.

Не забувайте про значущість орнаментів і калины на вишиванці, коли купуєте її на подарунок або для себе. Любіть традиції та бережіть своє культурне минуле вишиванкою з калиною на ній.