Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Валюта:
0973446410
Наша адреса
м. Кропивницький, р-к "Європейський", перший павільйон зі сторони Радіо (речові ряди), (№31)
Телефони
Графік роботи
  • офлайн - cб, нд 10-14
  • онлайн - без вихідних
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Весілля у вишиванках

Весілля у вишиванках

Весілля в вишиванках – урочиста подія, яка не лише поєднує долі людей, але й несе в собі особливий символізм. Адже вишиті сорочки та сукні служили українцям родинними реліквіями ще з часів Трипілля. Ба більше – у складних умовах сьогодення сакральність традиційних орнаментів стала вагомою, як ніколи.

Вишиванка для весілля – не лише оберіг. Це унікальне, красиве вбрання, яке ніколи не буває банальним. Охочим придбати весільні вишиванки магазин «Крамниця вишитого одягу» пропонує широкий асортимент ошатного одягу як для чоловіків, так і для жінок.

Парні вишиванки на розписку: тканини та кольори

В давнину весільні вишиті сорочки одягали безпосередньо на тіло, тому шили їх з найтоншого, ідеально вибіленого полотна. Візерунки наносили з особливим пієтетом та молитвами – вважалося, що енергія вишивальниці «вливається» у вбрання. Окрім урочистого поєднання пари, такий одяг одягали ще двічі: наступної неділі після весілля та в домовину по завершенню земного життя. Нині менш жорстко дотримуються вищеописаного правила, тому весільне вбрання з вишивкою цілком доречно одягати на свята чи дружні посиденьки. 

Як чоловіча сорочка, так і довга сукня вишиванка для шлюбної церемонії зазвичай мають багату, яскраву вишивку. Якщо говорити про тканини, то в асортименті «Крамниці» присутні моделі з таких матеріалів:

  • Льон;

  • Бавовна;

  • Стрейчева та костюмна тканини;

  • Штапель;

  • Домоткане полотно тощо.

Сучасні весільні урочистості не вимагають виключно білого вбрання: дуже оригінально виглядають парні вишиванки на розписку блакитного, червоного і навіть чорного кольору. Пам’ятайте, весільний одяг не лише робить красивим момент поєднання у спільну родину двох сердець. Весілля в вишиванках програмує подальшу долю пари, налаштовує на тривале, безжурне сімейне життя.

Довга сукня вишиванка та символізм орнаментів

Зацікавленість до української автентичної вишивки щорічно зростає. Українські весілля, які ще 10 років тому були поодиноким явищем, сьогодні стали актуальним та модними. Сукня і вишиванка для весілля часто супроводжують і таїнство вінчання – вважається, що таким чином молодята зміцнюють зв’язок одне з одним. 

Для сучасних весільних вишиванок характерні додаткові деталі, цікавий крій та унікальні пропорції. Але виробники вишитого одягу усе ж намагаються не уникати сакральних кодів, які особливо прочитуються в кольорах візерунків:

  • Білі нитки в орнаменті символізують чистоту, цнотливість та життєву енергію;

  • Чорний колір акцентує на мудрості, багатстві (і духовному, і матеріальному);

  • Червона нитка – символ любові та найсильніший оберег для новоствореної родини;

  • Синя вишивка підкреслює жіночність, несе в собі силу енергії життєдайної води.

Парні вишиванки на розписку декорують квітковими та геометричними орнаментами, часто в композиції візерунків присутні виноград та калина. Всі елементи вишивки мають величезне значення: рослинні символізують енергію, життя та радість від поєднання доль. Геометричні зображення програмують пару на плодовитість та силу у життєвих випробуваннях. 

Якщо вам необхідні оригінальні та недорогі весільні вишиванки, магазин «Крамниця вишитого одягу» запропонує моделі на будь-який смак та сезон. В асортименті – класичні сукні та екстравагантні сучасні дизайнерські винаходи. Є варіанти з коротким та довгим рукавом, з комірцями та без них тощо. 

В каталозі – неповторна добірка вбрання, що поєднує давні традиції з сучасному тренді. Ми постійно працюємо над оновленням асортименту, тому гарантуємо: ваше весілля буде світлим, красивим та оригінальним. Зробіть один з найважливіших днів вашого життя незабутнім! 

вишиванки, магазин

Рекомендовані товари