Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Валюта:
Тема сайту:
0973446410
Наша адреса
м. Кропивницький, р-к "Європейський", перший павільйон зі сторони Радіо (речові ряди), (№31)
Телефони
Графік роботи
  • офлайн - cб, нд 10-14
  • онлайн - без вихідних
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Українські "вишиванки". Барвиста мода

 Українські "вишиванки". Барвиста мода

Вже кілька років стає популярною мода на одяг, вишитий українською вишивкою. Українці не соромляться своєї традиції та похідних від неї народних костюмів, які вони охоче одягають. Щороку, у третій четвер травня, українці у всьому світі відзначають день вишиванки. Цього дня вони одягають вишиванки із традиційними вишитими народними візерунками і в них ходять до школи, університету, на роботу, за покупками, в післяобідню прогулянку, концерт чи вечірнє побачення.

День Вишиванки - це нове свято, яке недавно народилось в Україні внаслідок ініціативи низового рівня. Це не офіційне національне свято і не вихідний день, але тим не менше подія відзначається дуже урочисто. Це швидко стало важливим елементом побудови національної ідентичності українців.

МОДА НА ВИШИВКУ

«Вишиванки» часто дарують родичам. З цієї причини, як правило, у кожного українця їх декілька. Купити вишиванку по акції ви також можете відповідно до своїх смаків та уподобань. В даний час таке значення більше не надається дотриманню правил вишивання візерунків, і багато сучасних "вишиванок" - це безкоштовні модні пристосування старих візерунків до сучасного гардеробу.

Найпопулярніші «вишиванки» - це білі сорочки, вишиті червоними або червоно-чорними візерунками. Однак жорстких правил немає. Кожен одягає вподобаний одяг. Вишита блузка не обов’язково повинна бути білою. Це також може бути чорний колір з червоною або іншою кольоровою вишивкою. Жіночі вишиванки можуть бути жовті, червоні або сині з українськими візерунками.

Українці люблять одягати вишиті кофтинки не лише на День Вишиванки, а й щодня, про що можна дізнатися, перебуваючи в Україні. Дивно, як легко українці зробили "вишиванку" не лише елементом побудови своєї національної ідентичності, а й способом просування своєї країни за кордон.

Справжній показ мод презентували дами, одягнені не лише у вишиті блузки та сорочки, а й вишиті накидки, пальто, куртки та спідниці. У них були одягнені клерки, бармени, дами, що продавали в магазинах і на базарах, і навіть двадцятирічні дівчата, які працювали в касах супермаркетів. Багато людей носили вшиті аксесуари до свого звичайного одягу, наприклад, шарфи, хустки, сумочки або навіть просто вишиті ремені.

УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА

Українська вишивка має багату історію і походить від народного мистецтва. Українська вишивка прикрашає не тільки гардероб, а й елементи столу (скатертини, серветки), постільну білизну, покривала, а також килими та інші декоративні елементи домашнього декору.

Матеріали взято з сайту https://www.0642.ua/

Схожі статті
Які моделі вишиванок будуть модні в 2023 році?
Які моделі вишиванок будуть модні в 2023 році?
Все про вишиванки
20 лютого 2023
Подарунок вчителю на випускний
Подарунок вчителю на випускний
Все про вишиванки
17 cічня