Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Валюта:
Тема сайту:
0973446410
Наша адреса
м. Кропивницький, р-к "Європейський", перший павільйон зі сторони Радіо (речові ряди), (№22)
Телефони
Графік роботи
  • Офлайн – середа – неділя, з 10.00 до 14.00
  • Онлайн - без вихідних
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Розробка дизайнів вишивки для вишивальних машин та пошиття

Розробка дизайнів вишивки для вишивальних машин та пошиття

Вітаю! Сьогодні хочу трохи розкрити робочий процес створення дизайну машинної вишивки.

Цей варіант найпростіший і найпримітивніший, не вимагає спеціальних навичок і великих тимчасових витрат. Це навіть не майстер-клас. А невелика нотатка, що відображає основні робочі етапи. Колись я була далека від машинної вишивки й гадки не мала, як працює вишивальна машина.

Я думала, що тут все просто – закинув будь-яку картинку, пішов попити кави та все готове. Насправді нюансів у підготовці до машинної вишивки є чимало. Існують готові дизайни для вишивки. Тобто. це файли є готовою програмою з алгоритмом руху пялець для вишивання певного малюнка.

Машина рухає п'яльця із заправленою тканиною по заданому шляху, а голка з ниткою, у свою чергу, створює шедевр. Але, як показує практика, навіть тисячі готових файлів не повністю відповідають формату замовлення клієнта. Залежно від особливостей замовлення навіть готову дизайн-програму потрібно редагувати.

Більшість замовлень передбачає виготовлення дизайн-програми з нуля. Як це відбувається? Клієнт захотів вишити фото, наприклад, ромашки. І приніс нам ось таку картинку. Причому для вишивки потрібна виключно ромашка і сонечко, тому йдемо у фотошоп прибирати зайве, налаштовувати яскравість, контрастність. Потім обробляємо та коригуємо ромашку у вишивальній програмі.

Тут показаний сирий елементарний варіант вишивки, на напівавтоматичному режимі, коли вишивка виходить покривною хаотичними стібками. Для більш детального опрацювання потрібно ретельне промальовування, коли кожному елементу задається свій тип стібків (гладь, застил тощо)

Якщо вишивка потрібна на готовому виробі, тут необхідно або розпарювати, або натягувати і фіксувати виріб у п'яльцях так, щоб вишивка лягла правильно. Причому, залежно від типу матеріалу, потрібен свій стабілізатор, щоб після вишивки тканина не стягнула і не перекосила. Необхідно розуміти, що це лише крупинка в океані розробки дизайну машинної вишивки і щонайменше примітивний і лінивий варіант роботи.

У подальших публікаціях я докладніше зупинюся вже на більш серйозній деталі, що вимагає більш ретельного опрацювання, але це швидше за все вже буде в розділі майстер-класів.

Дякую, що завітали!

Рекомендовані товари