Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Валюта:
Тема сайту:
0973446410
Наша адреса
м. Кропивницький, р-к "Європейський", перший павільйон зі сторони Радіо (речові ряди), (№31)
Телефони
Графік роботи
  • офлайн - cб, нд 10-14
  • онлайн - без вихідних
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Весільні рушники

Весільні рушники


Весільні рушники купити доводиться усім без виключення парам, що вступають в подружнє життя. Українське весілля не може бути українським, якщо молодята не стають на вінчальний рушник. Цей момент є найбільш урочистим і хвилюючим та запам’ятовується на все життя. 

Рушник супроводжує всі етапи таїнства одруження. Навіть обряд сватання носив ідентичну назву. Наприклад, на Київщині обряд у давнину називали «подаванням рушників», а на Кіровоградщині та в багатьох інших регіонах сватання носило назву «взяття (або віддача) рушників

Вишиті рушники у «Крамниці вишитого одягу»: символічні вироби в асортименті - 

Ніяка подія так не уквітчувалася рушниками, як весілля. І сьогодні кожен етап урочистого взяття шлюбу супроводжується багатьма рушниками. За традицією, їх має готувати родина нареченої, але бувають і виключення. Сучасність корегує обряди, і весільні рушники купити може й молодий, або будь-хто з родичів. Різноманітність цих виробів вражає. Найчастіше використовують такі:

  • на ікону, за допомогою якої діти отримують благословення батьків (божник);

  • під весільний коровай – ним зустрічають щойно утворене подружжя після вінчання;

  • для обв’язування рук молодят – символічного поєднання пари на все життя;

  • для нареченої – без рушника в хату до новоспеченого чоловіка дівчата спрадавна не заходили;

  • рушник на весілля під ноги – обов’язковий атрибут і давніх, і сучасних обрядів, адже на нього стають молоді під час церемонії.

Купити весільний рушник під ноги – пріоритетне завдання для тих, хто організовує урочистості. Тому в нашій крамниці присутні найрізноманітніші зразки. Всі вони прикрашені символічними орнаментами і сприймаються як обереги. Весільні рушники під ноги використовують не лише в ході церковного вінчання, вони уже стали традиційними для процесу реєстрації шлюбу у РАЦСі. Коли молодята одночасно стають на рушник, всім стає зрозуміло: вони готові прожити у мирі й злагоди все подальше життя. 

Український рушник: символіка та приховані сенси

Рушник на весілля під ноги – це обов’язково цільна, нерозрізна тканина. Цільне полотно означає неперервність сімейного щастя. Створюючи такі вироби, майстри ніколи не послуговуються технікою мережки. Між візерунками немає ніяких вставок, адже здавна вважалося, що благополуччя сім’ї може бути перерваним тими чи іншими обставинами. Мереживо може бути присутнім лише в області коротких країв. 

Союзні рушники, якими зв’язують руки сімейної пари, символічно поєднують дві долі. Українці завжди вірили, що обряд пов’язування рук – гарантія тісного союзу двох людей. Такі рушники можуть бути прикрашені вишитими іменами молодят, побажаннями щасливої долі, геометричними чи рослинними орнаментами.

Гостинний вишитий рушник кладуть поверх святкового короваю – він найбільш яскравий. Цей витвір вишивального мистецтва створюють без будь-яких обмежень. Але обов’язково має бути присутньою пара птахів – вони символізують любов на віки. Крім птахів, на таких рушниках вишивають квіти та побажання щастя. 

Божники (рушники на ікону) традиційно мають яскраву вишивку (переважно червоні орнаменти). Їх називають благословенними або батьківськими. Вишитий рушник на ікону вишивають рослинними або геометричними орнаментами. Символіка божника – це радість любові та щастя. 

«Крамниця вишитого одягу» пропонує красиві, оригінальні вишиті вінчальні рушники. Але є й традиційні зразки, якщо ви бажаєте витримати обряд згідно рекомендацій пращурів. Звертайтесь до менеджера – консультації абсолютно безкоштовні! Ми допоможемо вам влаштувати весілля, про яке можна з гордістю розповідати онукам. Завітайте до сайту Крамниця вишитого одягу/


Рекомендовані товари
Схожі статті
Що означають  колоски пшениці на вишиванці?
Що означають колоски пшениці на вишиванці?
Вишитий одяг, вишиванки, Все про вишиванки
27 липня 2023